"Naša škola pruža cjelodnevnu sigurnost vašoj djeci, zrači bosanskim kulturnim duhom te uči našu djecu lijepom moralu, ponašanju i poštovanju prema drugim kulturama, vjerama, običajima i navikama pojedinaca."

Elektronska prijava za upis!

KONKURS ZA UPIS U PRVI RAZRED

Prva privatna osnovna škola

''Isa-beg Ishaković'' Sarajevo

 

objavljuje

 

OBILjEŽEN DAN ORALNOG ZDRAVLjA 2018 U NAŠOJ ŠKOLI

Danas su učenici naše škole obilježili Dan oralnog zdravlja (20.mart). Dan oralnog zdravlja je svjetski dan koji se obilježava s ciljem promovisanja zdravlja usne duplje i naših zuba kao i podizanja svijesti o važnosti pravilnog održavanja oralne higijene. S obzirom na to da se najproširenija dentalna bolest, zubni karijes, najčešće javlja kod djece, iskoristili smo priliku da razgovaramo sa učenicima o važnosti pravilnog četkanja zuba nakon svakog jela. Zahvaljujemo se Stomatološkoj komori Federacije Bosne i Hercegovine i Colgate koji su učenike obradovali prigodnim poklonima.

ZAŠTO SU DJECA NEORGANIZOVANA: RAZLOZI I RJEŠENjA

 

Radim već 10 godina sa djecom i roditeljima kao radni terapeut i do sada sam se susrela sa svim što se tiče dječijeg ponašanja i razvoja. Jedna opšte raširena zabrinutost koja se javlja kod brojnih roditelja jeste pitanje ZAŠTO su njihova djeca neorganizovana.

ZAŠTO SE DJECA DOSAĐUJU U ŠKOLI, ZAŠTO SU NESTRPLjIVA, ZAŠTO SE BRZO NALjUTE I ZAŠTO NEMAJU PRAVE PRIJATELjE?

Današnja djeca dolaze u školu emotivno nedostupna za učenje na časovima, a postoji veliki broj različitih faktora koji proizilaze iz njihovog načina života i doprinose ovom problemu. Kao što znamo, mozak je veoma pogodan za oblikovanje. Kroz uticaj okruženja možemo učiniti naš mozak „snažnijim“ ili „slabijim“. Čvrsto vjerujem da, bez obzira na sve najbolje namjere, upravo MI RODITELjI nažalost oblikujemo mozak naše djece u pogrešnom smjeru i evo zašto to tako mislim:

1. Prvi razlog je tehnologija

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!

 Naši učenici su pripremili prigodne plakate kojim su obilježili 1.mart - Dan nezavisnosti naše domovine.

Želimo sretan 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine našim učenicima, roditeljima, nastavnom osoblju, svim građanima BiH kao onima koji ovu malu srcoliku zemlju vole i smatraju svojom.

TIHA TRAGEDIJA KOJA POGAĐA NAŠU DJECU

Pred našim očima dešava se tiha tragedija. Odvija se tu, u našim domovima, a tiče se našeg najvrjednijeg blaga – našeg djeteta. Možda niste primijetili, ali naša djeca su u razornom emocionalnom stanju! Statistika je poražavajuća i najgora u posljednjih 15 godina. Evo šta kaže statitstika:

- Jedno od petero djece ima probleme mentalnog zdravlja.
- Poremećaj pažnje, odnosno hiperaktivnost,je povećana za 43%.
- Stopa depresije kod tinejdžera je povećana za 37%.
- Za čak 100% je povećana stopa samoubistava kod djece između 10 i 14 godina starosti.

Pages

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel.+387 33 957 496

Fax.+387 33 957 495

Email info@isabeg.edu.ba

http://www.isabeg.edu.ba

randomness