"Naša škola pruža cjelodnevnu sigurnost vašoj djeci, zrači bosanskim kulturnim duhom te uči našu djecu lijepom moralu, ponašanju i poštovanju prema drugim kulturama, vjerama, običajima i navikama pojedinaca."

Prva privatna osnovna škola “Isa-beg Ishaković” u novim prostorijama

Drugo polugodište za učenike naše škole je počelo na novoj lokaciji u Sarajevu na adresi Banjalučka bb. Nove prostorije u kojima će se održavati nastava nedavno je zakupila Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), koja je ujedno i vlasnik ove savremene obrazovne ustanove. U cilju poboljšanja obrazovnog sistema i pružanja što boljih uslova za učenje i rad, učenicima će biti na raspologanju vrhunski opremljen kabinet za informatiku sa računarima najnovije generacije koji su umreženi za rad na času.

DIREKTORICA ŠKOLE POSJETILA NAŠU BRATSKU ŠKOLU U ISTANBULU

Turski kulturni centrar Yunus Emre je u periodu od 19. do 22. januara 2016. godine organizovao posjetu bratskim školama u Istanbulu za direktore bosanskih škola koje izučavaju turski jezik. Naša bratska škola u Istanbulu je Bayrampaşa Mehmet Akif İnan, osnovna škola za učenike od V do VIII razreda koja broji preko 1800 učenika. Direktor škole, Metin Yurtsever, je srdačno dočekao direktoricu naše škole Neziru Popovac te je upoznao sa radom naše bratske škole kao i sa nastavnim kadrom i učenicima.

OSNOVNA ŠKOLA ISA-BEG ISHAKOVIĆ OD NAREDNOG POLUGODIŠTA NA NOVOJ LOKACIJI

U četvrtak, 22. decembra 2016. godine kao rezultat ceremonije potpisivanja sporazuma Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) i JU Studentskog centra Sarajevo, SEDEF fondacija je zakupila tri zgrade na šest područja u Sarajevu.

Ambasador Koc posjetio školu "Isa-beg Ishaković": Obrazovanje vrlo bitan segment u našim životima

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc posjetio je danas prvu privatnu osnovnu školu "Isa-beg Ishaković" u Sarajevu gdje je informisan o radu ove obrazovne ustanove.

U pratnji ambasadora Koca bili su, između ostalih, i predsjednik Upravnog odbora Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) Hasan Topaloglu kao i rektor IUS-a Tahsin Erkan Ture. Obišli su i učionice sa učenicima, podijelili im slatkiše te razgovarali s njima na engleskom i turskom jeziku.

Ambasador Koc je kazao da je obrazovanje "vrlo bitan segment u našim i životima naše djece".

POSJETA NARODNOM POZORIŠTU

U utorak 20. 12. 2016. godine naši mališani su posjetili Narodno pozorište u Sarajevu kako bi prisustvovali izvođenju baletne predstave „Palčica“. Učenici dva odjeljenja prvog razreda te dva odjeljenja drugog razreda su s oduševljenjem pratili predstavu, te su se po završetku predstave slikali sa glumcima.

Pages

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel.+387 33 957 496

Fax.+387 33 957 495

Email

www.isabeg.edu.ba