PRODUŽENI BORAVAK

U našoj školi, svi učenici od I do  IX razreda imaju mogućnost da ostaju u produženom boravaku svakim radnim danom do 17:00 sati. Produženi boravak naročita je povoljnost za učenike čiji roditelji rade puno radno vrijeme ili više, pa nisu u mogućnosti da kod kuće dočekaju dijete iz škole. Roditelji nakon posla i završenih obaveza mogu doći po učenika, a do tada je on pod nadzorom nastavnika.

Plan aktivnosti koji je predviđen za učenike u produženom boravku jeste, prije svega, izrada domaće zadaće i ponavljanje gradiva pređenog u toku dana. Učenici vrijeme provode u igraonici ili na školskom dvorištu ukoliko to vremenski uvjeti dozvoljavaju.

Dežurni nastavnik koji ostaje sa učenicima u produženom boravku vrši nadzor nad njihovim ponašanjem i pomaže im u izradi domaće zadaće, a također djeluje i savjetodavno na učenike u smislu postizanja moralnog odgoja i lijepog ponašanja u školi i van škole. Najmlađi učenici nakon izrade domaće zadaće mogu gledati edukativne dječije emisije i poučne crtiće koje bira dežurni nastavnik. Igraonica posjeduje TV i DVD koji olakšava rad nastavnika sa djecom tokom produženog boravka

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel.+387 33 957 496

Fax.+387 33 957 495

Email info@isabeg.edu.ba

http://www.isabeg.edu.ba