CAMBRIDGE PRIMARY

Cambridge Primary je edukacijski program za učenike nižih razreda (od I do VI razreda) koji kombinira kurikulum svjetske klase sa visoko-kvalitetnom podrškom za nastavnike te integriranim ocjenjivanjem.

U sklopu Cambridge Primary programa možemo naći tri predmeta: Engleski jezik, Matematiku i Nauku. Mnoge škole koriste princip integrisanog ocjenjivanja kako bi mogle pratiti napredak učenika.

Engleski jezik

Cambridge Primary Engleski jezik omogućava učenicima da efikasno i samopouzdano komuniciraju i razvijaju kritičke sposobnosti usmjerene prema različitim vrstama informacija, medija i tekstova te im omogućava da razviju sposobnost da razumiju što ono čitaju/slušaju i da uživaju u tom. Učenici koji pohađaju Engleski jezik po ovom nastavnom planu i programu će razviti kompetenciju korištenja engleskog jezika kao maternjeg jezika s obzirom na to da je nastavni plani program dizajniran tako da bude uspješan u bilo kojoj sredini i kulturi te da promoviše međukulturna shvatnja,

Matematika

Nastavni plan i program za matematiku istražuje 5 ključnih područja: brojeve, geometriju, mjerenje, korištenje podataka i rješavanja problema. Ovaj nastavni plan i program se fokusira na principe, obrasce, sisteme, funkcije i veze tako da učenici mogu primijeniti svoje matematičko znanje i potpuno shvatiti ovaj predmet.

Nauka

Nastavni plan i program za nauku pokriva pet područja: naučno istraživanje, biologiju, hemiju i fiziku. Naučno istraživanje se odnosi na razmatranje ideja, procjenjivanje dokaza, planiranje, istraživanje, snimanje i analizu podataka. Ekološka svijest i historija nauke su takođe dio ovog kurikuluma.

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel 1.+387 33 957 495

Tel 2.+387 33 957 496

Email info@isabeg.edu.ba

http://www.isabeg.edu.ba