KABINETI

Kabinet informatike

U našoj školi se nalaze dva kabineta informatike sa većim broj računara koji su umreženi radi lakšeg održavanja nastave iz oblasti kompjuterske nauke. Učenici časove informatike pohađaju isključivo u kabinetu. Pristup internetu omogućava nastavnik informatike spram potreba nastave, a i radi lakše kontrole učenika na času. S obzirom na to da nastavu informatike pohađaju svi učenici od I do IX razreda, nastava je organizirana na način da je prilagođena uzrastu učenika, a ovu nastavu izvodi nastavnica informatike.

Laboratorije za biologiju, hemiju i fiziku

Laboratorije za biologiju, hemiju i fiziku, odnosno Science, posjeduju opremu za navedene predmete, uključujući brojna nastavna sredstva i pomagala, što olakšava izvođenje kvalitetne praktične nastave, kroz primjenu savremenih oblika i metoda rada koje predstavljaju inovacije u nastavnom procesu. Vrlo često nastava je potpomognuta računarskom opremom uz prezentacije putem projektora, a održavaju se i brojni eksperimenti iz navedenih predmeta. Kabinet posjeduje zidne prikaze ljudske i životinjske građe, kao i pojedinih organa, a također i zidni periodni sistem elemenata i veliki broj fizičkih figura u obliku molekula, spojeva, kao i epruvete, te pomoćne predmete. U kabinetu se također, nalaze mikroskopi za precizni rad na časovima biologije i hemije.

Muzički kabinet

Jedna od inovacija u našoj školi je i Muzički kabinet smješten u zasebnu učionicu kako bi djeca nesmetano svirala, pjevala i plesala. Kabinet je opremljen neophodnim muzičkim instrumentima kao što su tarabuk, flauta, gitara, itd. To je prostorija u kojoj se održavaju časovi Muzičke kulture i vježba školski orkestar.

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel 1.+387 33 957 495

Tel 2.+387 33 957 496

Email info@isabeg.edu.ba

http://www.isabeg.edu.ba

randomness