PRODUŽENI BORAVAK

U našoj školi, svi učenici od I do  IX razreda imaju mogućnost da ostaju u produženom boravaku svakim radnim danom do 17:00 sati. Produženi boravak naročita je povoljnost za učenike čiji roditelji rade puno radno vrijeme ili više, pa nisu u mogućnosti da kod kuće dočekaju dijete iz škole. Roditelji nakon posla i završenih obaveza mogu doći po učenika, a do tada je on pod nadzorom nastavnika.

Plan aktivnosti koji je predviđen za učenike u produženom boravku jeste, prije svega, izrada domaće zadaće i ponavljanje gradiva pređenog u toku dana. Učenici vrijeme provode u igraonici ili na školskom dvorištu ukoliko to vremenski uvjeti dozvoljavaju. Pored toga, učenici imaju obezbijeđenu zdravu varijantu užine. 

Dežurni nastavnik koji ostaje sa učenicima u produženom boravku vrši nadzor nad njihovim ponašanjem i pomaže im u izradi domaće zadaće, a također djeluje i savjetodavno na učenike u smislu postizanja moralnog odgoja i lijepog ponašanja u školi i van škole. Najmlađi učenici nakon izrade domaće zadaće mogu gledati edukativne dječije emisije i poučne crtiće koje bira dežurni nastavnik. Igraonica posjeduje TV i DVD koji olakšava rad nastavnika sa djecom tokom produženog boravka.

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat or click here to download the PDF file.

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel 1.+387 33 957 495

Tel 2.+387 33 957 496

Email info@isabeg.edu.ba

http://www.isabeg.edu.ba