ŠKOLSKA ZGRADA

Škola je smještena u adaptiranom objektu na Vracama, u ulici Banjalučka bb.
Škola raspolaže sa ukupno tri zgrade, igralištem od l.000 m2 i dvorištem od 300 m2. U zatvorenom prostoru raspolažemo sa 18 učionica, 7 kabineta, salom za tjelesni i zdravstveni odgoj sa pratećim prostorijama, bibliotekom, opremljenim laboratorijama za Science (biologiju, hemiju i fiziku) te informacijske i komunikacijske tehnologije, mesdžidom kao i kuhinjom i trpezarijom. 

1. Školski prostor, namještaj i oprema

Škola je opremljena svim potrebnim, odgovarajućim  namještajem, a oprema se nabavlja po planu opremanja škole.
Nabavljeni namještaj je izrađen po odgovarajućim standardima i prilagođen rastu učenika.

Škola raspolaže sa:

  • TV prijemnicima,
  • DVD uređajima,
  • grafoskopima, 
  • laptopima,  
  • kompjuterima,
  • projektorima,
  • muzičkim instrumentima i td.

 

Opremljen je kabinet informatike koji posjeduje najnovniju, vrhnsku računarsku opremu kao i dvije laboratorije za  fiziku, hemiju, biologiju, odnosno Science, koje posjeduju veliki broj instrumenata i drugih sredstava potrebnih za izvođenje različitih eksperimenata.

 

Škola nudi mogućnost pohađanja dva nastavna plana i programa:

program Kantona Sarajevo i Cambridge International Examination program.

 

Učenici koji pohađaju kantonalni program imaju mogućnost izučavanja engleskog jezika po Cambridge planu i programu sa povećanim brojem časova.

Učenici koji pohađaju Cambridge program izučavaju tri predmeta na engelskom  jeziku: engleski jezik, matematiku i Science (biologija, hemija, fizika, društvo i moja okolina). Ostale predmete izučavaju na bosanskom jeziku.

 

 

SMART (PAMETNE) TABLE

Ono što izdvaja našu školu od ostalih jeste to da svaka od 18 učionica posjeduje SMART tablu koja omogućava nastavnicima da, uz tradicionalne didaktičke metode i frontalni pristup, razviju i interaktivne nastavne metode. Smart table poboljšavaju kvalitet nastave jer omogućavaju prikaz video zapisa, fotografija u velikoj rezoluciji, primjenu velikog broja edukacijskih softverskih aplikacija, uređivanje dokumenata i td. Površina SMART tabli je osjetljiva na dodir, omogućava upotrenu digitalnih markera te snimanje aktivnosti koja je u toku.

SMART table pružaju nastavnicima veliki broj mogućnosti da čas upotpune digitalnim materijalom.

 

Upotreba SMART tabli osposobljava učenike za samostalno korištenje računara, razvija kod učenika sposobnost samostalnog razmišljanja id onošenja zaključaka te omogućava individualno napredovanje u sticanju i proširivanju znanja. Učenici pažljivije i sa većim interesovanjem prate nastavu, bolje pamte sadržaje i aktivnije učestvuju u nastavnom procesu. Koristeći Smart table otkrili smo da interaktivna tabla ima jak vizuelni efekat koji pomaže u brzom i jednostavnom shvatanju kao i jednostavnije pamćenje informacija.

Odjeljenja se sastoje od najviše 20 učenika što omogućava nastavnicima da posvete posebnu pažnju svakom učeniku i individualno pristupe njihovom radu i ličnostima.

Osnovni zadatak naše škole jeste pomoći djeci da izrastu u samouvjerenje, stabilne, obrazovane i sretne ljude. S obzirom na to da naši učenici ne dolaze samo iz Bosne i Hercegovine nego ii z drugih zemalja svijeta, djeca se uče da poštuju svakog pojedinca uključujući i njihove običaje, navike, religije i kulture.

SEDEF

Lokacija

BiH
Banjalučka bb, 
71 000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel 1.+387 33 957 495

Tel 2.+387 33 957 496

Email info@isabeg.edu.ba

http://www.isabeg.edu.ba

randomness